Arduino ve C#

bassislife

Yeni üye
Katılım
9 Haz 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
izmir
Merhabalar. Benim öğrenmek istediğim şey arduino ve c# kullanalarak bir led kontrol etmekle alakalı. Led yakmak için c#'dan arduinoya 1 ve 0 bilgilerini yollayarak kontrolü sağlayabiliyorum. Ancak benim yapmak istediğim arduinoda giriş ve çıkışları tanımladıktan sonra geri kalan tüm işi c#'a yaptırmak. Benim yazdığım programın arduino kısmı şu şekilde idi;

Kod:
void setup()
  {
    pinMode(13,OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
  }

void loop()
  {
    if(Serial.available()>0)
  {
    String temp=Serial.readString();
    if(temp=="1")
  {
    digitalWrite(13,HIGH);
  }
       else if(temp=="0")
  {
    digitalWrite(13,LOW);
  }
   }
    }
Buradaki "digitalWrite(13,HIGH);" ve " digitalWrite(13,LOW);" işlemlerini arduino IDE değilde c#'a yaptırmak istiyorum. C# kısmıdı da fotoğraf olarak yüklüyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
528

529
 

xbrknx

Üye
Katılım
16 Tem 2019
Mesajlar
109
Tepkime puanı
19
Puanları
18
Konum
istanbul
arduino tarafında kodu bu şekilde değiştirip denermisin

serial.monitör ü açıp c# den on off yaptığında değerleri görmelisin

Kod:
void setup()
  {
    pinMode(13,OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
  }

void loop()  {
    if(Serial.available())  {
      char temp = Serial.read();
      Serial.println(temp);
      if (temp=='1')  { digitalWrite(13,HIGH);  }
       else  {    digitalWrite(13,LOW);  }
   }
}
 

bassislife

Yeni üye
Katılım
9 Haz 2019
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
izmir
arduino tarafında kodu bu şekilde değiştirip denermisin

serial.monitör ü açıp c# den on off yaptığında değerleri görmelisin

Kod:
void setup()
  {
    pinMode(13,OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
  }

void loop()  {
    if(Serial.available())  {
      char temp = Serial.read();
      Serial.println(temp);
      if (temp=='1')  { digitalWrite(13,HIGH);  }
       else  {    digitalWrite(13,LOW);  }
   }
}
Cevabınız ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim programına kadar yazıp buraya yollamışsınız. Ama farklı bir yolla çözdüm olayı firmata uygulamaları yardımıyla. Tekrar teşekkür ederim iyi günler dilerim.
 
Üst