Butonla zaman değeri girmek

Muratbilgili

Yeni üye
Katılım
4 Nis 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Ankara
İyi günler Butonla bir zaman değeri girip girilen zaman kadar bir çıkışı çalıştırmak istiyorum. Örnek olarak butona bastığımda 1 değeri olacak her bastığımda 1 artacak( bu bir değeri 1dk ) sonra başka bir start butonuna bastığımda girdiğim dk kadar çıkıştaki değişken calisacak. Bu konuda yardım edebilecek bir arkadaş arıyorum. A++ dan 1 artırıyoruz orda sıkıntı yok ama bu değeri nasıl dkya çevirecegiz ve startta nasıl geri saydiracagiz
 

xbrknx

Üye
Katılım
16 Tem 2019
Mesajlar
109
Tepkime puanı
19
Puanları
18
Konum
istanbul
eski konuları hortlatıyorum ihtiyacı olanlar yararlansın diye;

Kod:
int azalt = 8; // süre azaltma buttonu
int arttir = 9;  // süre arttırma buttonu
int startbutton = 10; // start stop buttonu
int zaman=5;
bool aktif = false;
unsigned long gerisayim;

void setup() {
pinMode(azalt, INPUT);
pinMode(arttir, INPUT);
pinMode(startbutton, INPUT);
}



void loop() {
  if ( digitalRead(azalt) == HIGH ) { zaman--; if ( zaman < 0 ) { zaman = 0; } delay(200); }
  if ( digitalRead(arttir) == HIGH ) { zaman++; delay(200); }
  if ( digitalRead(startbutton) == HIGH ) {  aktif = !aktif;  delay(200); } // tek button on off
  if ((millis() - gerisayim) > 60000) { birdakika(); gerisayim=millis(); }
}



void birdakika() {
  if (aktif) {
   zaman--;
   if ( zaman >= 0 ) {
    Serial.println(zaman); // 1 dakikalık komutun
   }
  }
}
 
Son düzenleme:
Üst