Butonla zaman değeri girmek

Muratbilgili

Yeni üye
Katılım
4 Nis 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Ankara
İyi günler Butonla bir zaman değeri girip girilen zaman kadar bir çıkışı çalıştırmak istiyorum. Örnek olarak butona bastığımda 1 değeri olacak her bastığımda 1 artacak( bu bir değeri 1dk ) sonra başka bir start butonuna bastığımda girdiğim dk kadar çıkıştaki değişken calisacak. Bu konuda yardım edebilecek bir arkadaş arıyorum. A++ dan 1 artırıyoruz orda sıkıntı yok ama bu değeri nasıl dkya çevirecegiz ve startta nasıl geri saydiracagiz
 

xbrknx

Üye
Katılım
16 Tem 2019
Mesajlar
78
Tepkime puanı
16
Puanları
8
Konum
istanbul
eski konuları hortlatıyorum ihtiyacı olanlar yararlansın diye;

Kod:
int azalt = 8; // süre azaltma buttonu
int arttir = 9;  // süre arttırma buttonu
int startbutton = 10; // start stop buttonu
int zaman=5;
bool aktif = false;
unsigned long gerisayim;

void setup() {
pinMode(azalt, INPUT);
pinMode(arttir, INPUT);
pinMode(startbutton, INPUT);
}



void loop() {
  if ( digitalRead(azalt) == HIGH ) { zaman--; if ( zaman < 0 ) { zaman = 0; } delay(200); }
  if ( digitalRead(arttir) == HIGH ) { zaman++; delay(200); }
  if ( digitalRead(startbutton) == HIGH ) {  aktif = !aktif;  delay(200); } // tek button on off
  if ((millis() - gerisayim) > 60000) { birdakika(); gerisayim=millis(); }
}



void birdakika() {
  if (aktif) {
   zaman--;
   if ( zaman >= 0 ) {
    Serial.println(zaman); // 1 dakikalık komutun
   }
  }
}
 
Son düzenleme:
Üst