- Konuyu başlatan
- #1
Reklam Alanı #5
bence ülke çapında düşünüldüğünde gözle görülür bir rakam olur ..bunu minimize edecek, sadace telefonu bağladığımızda otomatik on/off yapan bir şarş aleti tasarlıyorum..Sizce değer mi uğraşmaya? Benim esas öğrenmem gereken yükte değilken , boştayken tüketimin ayni olup olmadığı , eğer cihaz boştayken tüketimi minimize ediyorsa uğraşmayayım diye soruyorum.Hiçbir şeye etkisi olmaz, energy consuming yapan bir cihaz olmadığı sürece, ama kablonun veya şarj aletinin kullanım ömrü çok az etkilenebilir. Faturaya yıllık etkisi 1 tl bile olmaz, doğayı kirletecek bir ısı açığa çıkaramaz ki zaten elektrik enerjisi doğayı kirletmez, katletmez.
2018+ telefonlar zaten %100'de enerji çekmeyi keserler, yükte derken kastınızı anlayamadım, ama enerji çeken bir cihaz olmadığı için sürekli bir akım gitmeyecek herhangi bir noktaya, sadece havaya gidicek olan bir akım var o yüzden çok çok çok çok küçük bir miktar ama bu gözardı edilebilir, dediğim gibi ne küreseli ne de ülke ekonomisini etkileyecek bir uğraş değiş, enerji ile uğraşmak istiyorsanız, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelin, solar power, windy power, wave power gibi Dünya'ya ve ülkeye katkınız daha fazla olur.bence ülke çapında düşünüldüğünde gözle görülür bir rakam olur ..bunu minimize edecek, sadace telefonu bağladığımızda otomatik on/off yapan bir şarş aleti tasarlıyorum..Sizce değer mi uğraşmaya? Benim esas öğrenmem gereken yükte değilken , boştayken tüketimin ayni olup olmadığı , eğer cihaz boştayken tüketimi minimize ediyorsa uğraşmayayım diye soruyorum.
işte kafayı patlattığım şey bu . her evde 3 tane şarj aleti olsa şahsi faturada gözle görülür bir etkisi olmasa da ülke çaplı bakıldığında büyük israf ve küresel ısınmada büyük etkisi olduğu söyleniyor...Bu yüzden sadece telefonu şarj ederken otomatik on/off yapan bir şarj aleti tasarlıyorum.Sizce değer mi uğraşmaya?şarj aletlerine hiç bir şey bağlanmadığında yaklaşık ayda 110w civarında bir tüketim yaparlar. bu da 150mW gibi bir tüketim anlamına geliyor. Elektrik tüketimi kW üzerinden hesaplandığı için 1 şarj aleti yılda 35~40 kuruş kadar gereksiz tüketim yapıyor. eğer hiç prizden çıkartılmazsa tabi. 80 milyonluk ülkede sadece 5 milyon şarj aleti sürekli takılı kalırsa (sadece benim evimde 3 adet sürekli takılı) yılda 2 milyon tl lik elektrik enerjisini çöpe atıyoruz demektir. bunlar kaba hesaplar tabi ama genele vurduğumuzda büyük israf oluyor.
@gecko bu yüzden maliyeti artırmadan çözüm sağlayan basit bir tasarım yapmayı düşünüyorum ..ama insanların özellikle alacağı birşeyden biraz kalite bekleyeceğini de düşünüyorumMühendislik -maliyet açısından bakarsak , açıkcası normal bir şarj aletine göre fiyatı 2 katı olursa almam
başka bir değişle tek şarj aleti zaten olabilecek en verimli hali ile kullanılıyor. üzerine bir şeyler ekleyerek uyku tüketimi belki düşürülebilir ancak mevcut şartlarda zor görülüyor. imkansız demiyorum umarım güzel bir tasarımla emeklerinizin karşılığını alacağınız bir sistem tasarlarsınız.@gelsene33 bu yüzden boştayken 0 tüketim , yükte olduğunu da pil ile algılayan bir örnek yaptım
@gokalp burdaki esas hedef küresel ısınmaya ve totaldeki israfa faydalı bir tasarımUğraştığınız alan güzel.. çünkü batarya olayı sürekli insanoğlunun başına dert olacak. Kardeşinizden ufacık bir tavsiye , şarj olayını kolaylaştırmaya bence ilgili olun. Asıl dert ordaki minnak enerji kaybı değil , enerjiyi kolay aktarma..
Reklam Alanı #6
Reklam Alanı #1
Reklam Alanı #2